Egyedi, otthonára szabott függönyök előnyei

Mindenkinek fontos, hogy otthonában harmonizáljanak a színek és a bútorok. Ennek a harmóniának az eléréséhez a megfelelő függöny kiválasztása elengedhetetlen. Hiszen egy függöny önmagában is éke lehet egy szobának, főleg ha harmonizál a szoba színeivel és közben megfelelő fényszűrést biztosít. Biztos mindenkivel történt már olyan, hogy elképzelte az álom otthonát, ahol minden kis részlet passzol, azonban mikor függönyvásárlásra került a sor, a nagy választék ellenére sem találta meg a tökéletes textilt. Előfordulhat az is, hogy találunk egy nekünk tetsző darabot a kész függönykínálat között, azonban méretre nem illik az otthonunkba, vagy nem szűri eléggé a fényt. Az egyedi függönyök, pont erre a problémára kínálnak tökéletes megoldást. Nekünk csak az a dolgunk, hogy megálmodjuk otthonunkba a legideálisabb függönyt, a megfelelő anyagot, színt vagy mintát.

Az ablakok elhelyezkedése otthononként különbözhet. Méretük és a szobák tágassága fontos szempont, mikor függönyt vásárol az ember. Hiszen elengedhetetlen, hogy a függöny ékes részét képezze az összképnek. Ezekre a szempontokra tökéletes megoldás lehet az egyedi, otthonunkra szabott függöny, mivel biztos, hogy a megfelelő anyagból fog készülni a megfelelő méretben és színben.

Minden szobába más funkcióból szükséges egy függöny. Hálószobába nagyon fontos a fényszűrés és az, hogy kívülről ne engedje belátni a kíváncsi tekinteteket. Ennek függvényében érdemes a hálószobákba a megfelelő sötétítő függönyt kiválasztani, megfelelő fényszűrő és hőszigetelő anyaggal. A nappalik szempontjából fontos, hogy olyan függönyt válasszunk, ami sok fényt enged be, de nem engedi felmelegedni a szobát. A fényáteresztő függönyök megfelelő mennyiségű fényt engednek be a lakásba, de nem engedik, hogy kellemetlenül betűzzön a fény. Ebből a szempontból is elengedhetetlen a megfelelő textil és függönytípus kiválasztása, ami már csakis rajtunk múlik. Nappalikba a legideálisabb ha Organza anyagból, hálószobánkba pedig ha Voile anyagból készült fényáteresztő függönyt választunk. Mindkét anyagtípus remekül szűri a fényt, és annak kellő mennyiségét engedi be a szobába, hogy az megfelelően világos legyen. A Voile vékony lágy anyagának ellenére remekül meggátolja, hogy kívülről be lehessen látni a szobába.

Mindenkinek fontos, hogy évekig gyönyörködhessen függönyében, és sokáig dekor elemként is funkcionáljon lakásában. Az egyedi függönyök minőségi anyagokból készülnek, melyek időtállóak, továbbá a tartozékokat, karnisokat, megkötőket megtervezhetjük függönyünkhöz, melyek még egyedibbé teszik azt.  Minden szobába egyedi sötétítő függönyöket és fényáteresztőt választhatunk, esetleg évszakonként cserélhetjük ezeket. Hálószobába a legideálisabb anyag sötétítő függönyhöz a Zsenília, ami egy nagyon puha és lágy anyag. Sűrű szövése miatt remekül szűri a fényt, így kellő sötétséget biztosít a hálószobában.

Sokan tapasztalják azt a problémát az előre elkészített függönyök esetében, hogy nem passzol tökéletesen a szobába, vagy az ablak méretéhez. Vagy túl hosszú, vagy túl rövid, vagy nem szűri megfelelően a fényt. Esetleg a minősége gyengébb, mint az egyedileg készítetett függönyöknek, így nem mondhatók túl időtállónak és sűrűbben kell cserélni őket, mely plusz költséget jelent. További munkát jelenthet, a felvarratás és a méretre igazítás, melynek többlet költségét tekintve nem biztos, hogy jobban megéri az előre gyártott függönyöket választani.

Az egyedi függönyöket a szobák és az ablakok méretének felmérése után, a megfelelő méretre készítik, továbbá az ablak elhelyezkedésének megfelelően helyezik el a karnist.

A szakemberek felmérik, hogy milyen méretben kell elkészíteni a függönyöket és a tartozékokat. Nekünk csak az a dolgunk, hogy az elképzeléséhez megfelelő textilt válasszuk és megtervezzük a kiegészítők designját.

Az egyedi függönyök választása több szempontból is jobban megéri, mint a kész függönyök, hiszen időt állóbbak, méretben jobban passzolnak és habár eleinte költségesnek tűnik, időtállóságuk miatt takarékosabb döntés egyedi függönyöket választani.