Függöny, mint térelválasztó

A függönyöket és drapériákat elsősorban az ablakokon fényszűrés céljából, vagy csupán díszítőelemként használják. De vannak más módok is a szoba dekorálására és a függönyök felhasználására.

A nagy helyiségeket a függönyök használatával külön részekre oszthatja, így nem kell falat építeni vagy ajtót betetetni. Ez különösen akkor hasznos, ha például a nappali, étkező és munkaterület ugyanazon teremben van, függönyöket alkalmazva térelválasztóként segítenek különálló helyiségeket kialakítani a lakásban. Ha nagy hálószobát két részre szeretné osztani, vagy, ha csak egy külön gardrób részt szeretne elválasztani a függönyös módszer kiváló megoldás. Így hát a függöny nemcsak dekorációs elemként szolgál, hanem több funkciót is elláthat a lakásban. A nagy helyiségeket a függönyök használatával külön részekre oszthatja, így nem kell falat építeni vagy ajtót betetetni. Ez különösen akkor hasznos, ha például a nappali, étkező és munkaterület ugyanazon teremben van, függönyöket alkalmazva térelválasztóként segítenek különálló helyiségeket kialakítani a lakásban. Ha nagy hálószobát két részre szeretné osztani, vagy, ha csak egy külön gardrób részt szeretne elválasztani a függönyös módszer kiváló megoldás. Így hát a függöny nemcsak dekorációs elemként szolgál, hanem több funkciót is elláthat a lakásban.

A térelválasztó függönynek számos előnye van. Elegánsan osztja el a szobát és hangulatos légkört teremt. A függönyök többféle színben, anyagból kaphatók. Az ideális módszer egy kis szín bejuttatására a szobába. További előnye a választófallal és ajtóval szemben, hogy szükség esetén, könnyen oldalra húzhatóak, ha például nagyobb térre van szükségünk. Ezen kívül könnyen cserélhetőek, ha már nem tetszik, vagy meguntuk. A függönyök elegánsan és hangulatosan osztják el a szobákat, ráadásul saját teret, magánéletet biztosítanak. Szerencsére szín és anyag szempontjából nagy a választék, garantáltan lehet olyan típusút találni, amely elnyeri tetszésünket, és a szoba stílusával is passzol.A térelválasztó függönynek számos előnye van. Elegánsan osztja el a szobát és hangulatos légkört teremt.

A függönyök többféle színben, anyagból kaphatók. Az ideális módszer egy kis szín bejuttatására a szobába. További előnye a választófallal és ajtóval szemben, hogy szükség esetén, könnyen oldalra húzhatóak, ha például nagyobb térre van szükségünk. Ezen kívül könnyen cserélhetőek, ha már nem tetszik, vagy meguntuk. A függönyök elegánsan és hangulatosan osztják el a szobákat, ráadásul saját teret, magánéletet biztosítanak. Szerencsére szín és anyag szempontjából nagy a választék, garantáltan lehet olyan típusút találni, amely elnyeri tetszésünket, és a szoba stílusával is passzol.

Hogyan válasszon megfelelő térelválasztó függönyt?

A függöny választása nem csak egyéni preferenciától függ. A megfelelő függöny kiválasztásánál, fontos ellenőrizni, hogy megfelel-e a terem, szoba térbeli feltételeinek. Az is fontos szempont, hogy a helyiség, ahova térelválasztó függönyt szeretnénk szerelni, mennyire világos. Nem érdemes nagyon vastag, vagy sötét térelválasztót tenni olyan szobába, ahol kicsik az ablakok, és kevés fény jut be. Ilyen esetben inkább világosabb, fényáteresztő függöny javasolt.

Az a fontos, milyen célt szeretnénk elérni a térelválasztó függönnyel. Ha teljesen mindegy, hogy átereszti-e a fényt vagy zajt, és a cél csak az ízléses végeredmény lenne, akkor olyan színű, mintájú függönyöket kell választani, amelyek összhangban vannak a szobában lévő bútorokkal, a fal színével. Ha modern szobára vágyik, akkor vásároljon lapfüggönyt, és válassza el azzal a teret.
Az a fontos, milyen célt szeretnénk elérni a térelválasztó függönnyel. Ha teljesen mindegy, hogy átereszti-e a fényt vagy zajt, és a cél csak az ízléses végeredmény lenne, akkor olyan színű, mintájú függönyöket kell választani, amelyek összhangban vannak a szobában lévő bútorokkal, a fal színével. Ha modern szobára vágyik, akkor vásároljon lapfüggönyt, és válassza el azzal a teret.

Kép forrása: https://www.ohmeohmyblog.com/sharing-space-diy-room-dividers/