Függöny és további lakberendezéshez használt anyagok kapcsolata

Sokan nem is gondolnák, hogy a függöny milyen varázsra képes. Egy lakásnak olyan a függöny, mint az embernek a ruha. A függönyt is, akárcsak a ruhákat az egyéb kiegészítőkkel, ízlésesen kell kombinálni a lakásban lévő tapétával, szőnyeggel, ágyneművel, paszománnyal.Sokan nem is gondolnák, hogy a függöny milyen varázsra képes. Egy lakásnak olyan a függöny, mint az embernek a ruha. A függönyt is, akárcsak a ruhákat az egyéb kiegészítőkkel, ízlésesen kell kombinálni a lakásban lévő tapétával, szőnyeggel, ágyneművel, paszománnyal.

A vendégek, akik először járnak nálad a lakásod alapján fognak véleményt alkotni rólad. Ezért is fontos, hogy ízlésesen nézzen ki, hangulatos legyen, mivel mindig fontos az első benyomás. De nem csak a vendégek miatt érdemes erre figyelmet fordítani, hanem magad és a családod miatt is, hogy jól érezzétek magatokat az otthonotokban.A vendégek, akik először járnak nálad a lakásod alapján fognak véleményt alkotni rólad. Ezért is fontos, hogy ízlésesen nézzen ki, hangulatos legyen, mivel mindig fontos az első benyomás. De nem csak a vendégek miatt érdemes erre figyelmet fordítani, hanem magad és a családod miatt is, hogy jól érezzétek magatokat az otthonotokban.

Hogyan válassz úgy függönyt, hogy összhangban legyen a lakással? Az első tényező, ami a legfontosabb a cél: azaz, hogy milyen célt szolgáljon a függöny? Fényáteresztő legyen, vagy sötétítő. Ha teljesen mindegy, hogy átereszti-e a fényt vagy zajt, és a cél csak annyi lenne, hogy jó ízlésű szobát varázsoljunk, akkor a következő tényezők a szín és az anyag. Olyan színű, mintájú függönyöket kell választani, amelyek összhangban vannak a szobában lévő asztalterítővel, fal színével, tapétával, díszpárnákkal, szőnyeggel és más textíliákkal is. Ha a falak színe világos, nyugodtan válassz egy sötétebb színű függönyt, vagy sötétítőt. Viszont, ha a falak sötétek, akkor egy fehér, vagy valami halványabb árnyalatú függöny nézne ki jól mellette. Ha modern hatást szeretnél kelteni, akkor a szürke függönyöket kell választani. A szürke függönyök sokoldalúak, elegánsan elhalványulnak, belesimulnak a háttérbe, hogy kiemeljék a többi dekorációt.

A teljes összhang érdekében a függöny anyagának nem csak a paszomány anyagához, hanem a lakás többi berendezésének anyagához is illeszkednie kell, legyen szó kanapéról, párnáról stb. Például egy durvább anyagú sötétítő nem illik olyan szobába, ahol az ágynemű finomabb anyagból készült. A pamut a világon leggyakrabban használt függönyanyag. A pamutból készült függönyök nemcsak természetes megjelenést és kellemes érzetet nyújtanak, hanem funkcionális előnyöket is kínálnak, mint például az egyszerű karbantartás, és hogy könnyen társítható más anyagokkal is.

Érdemes minden kis részletre odafigyelni függönyválasztáskor, hogy tökéletes legyen a harmónia a szobákban.Érdemes minden kis részletre odafigyelni függönyválasztáskor, hogy tökéletes legyen a harmónia a szobákban.