Virágos függönyök

Minden nap, amikor hazaérsz a munkából, ugyanaz a látvány fogad. Nem meglepő, hogy hosszú távon egy kis változatosságra vágyik az ember. Kell valami változás, hogy nem váljon a lakás unalmassá. Más szín, esetleg teljesen más berendezési stílus? De kisebb változtatásokkal is létrehozható egy új harmonikus otthon, amelyben ismét nagyon jól érezheted magad.

A virágos mintájú függönyök nem csak azért előnyösek, mert mutatósak, és megváltoztatják az egész lakás hangulatát, de emellett a mintás függöny, legyen az akár virágos függöny, elrejti a fal egyenletlenségeit.A virágos mintájú függönyök nem csak azért előnyösek, mert mutatósak, és megváltoztatják az egész lakás hangulatát, de emellett a mintás függöny, legyen az akár virágos függöny, elrejti a fal egyenletlenségeit.

Virágos függöny a nappaliban vagy a hálószobában vidámsággal tölti el a teret. De vigyázzuk a kontrasztra és a színekre. Hiszen a rossz kombináció elrontja a szoba varázsát. Ha a fal színe világos, akkor jól mutat mellette egy színesebb, virágos függöny. Viszont, ha a fal sötét színűre van festve, akkor óvakodjunk az extrém színektől és a túlzott virágos mintáktól, válasszunk inkább, apróbb virágos, halványabb függönyt. Ha a szoba kicsi, akkor nem előnyös a nagy virágmintás függöny, mivel még kisebbnek tűnik ezzel a szoba, nagy térben viszont nagyon jól mutat a nagyobb virággal díszített függöny. Virágos függöny a nappaliban vagy a hálószobában vidámsággal tölti el a teret. De vigyázzuk a kontrasztra és a színekre. Hiszen a rossz kombináció elrontja a szoba varázsát. Ha a fal színe világos, akkor jól mutat mellette egy színesebb, virágos függöny. Viszont, ha a fal sötét színűre van festve, akkor óvakodjunk az extrém színektől és a túlzott virágos mintáktól, válasszunk inkább, apróbb virágos, halványabb függönyt. Ha a szoba kicsi, akkor nem előnyös a nagy virágmintás függöny, mivel még kisebbnek tűnik ezzel a szoba, nagy térben viszont nagyon jól mutat a nagyobb virággal díszített függöny.

Érdemes odafigyelni arra is, hogy a függönyök ne csak a fal színével és a bútorokkal legyenek összhangban, hanem a két függönytípus egymás mellett is jól mutasson és passzoljon. Ráadásul az is dob a szoba hangulatán, ha az abrosz, vagy a párna mintája is passzol a függöny mintájával és színével. Egy virágos függöny kockás párnákkal, vagy szőnyeggel nem mutat jól.Érdemes odafigyelni arra is, hogy a függönyök ne csak a fal színével és a bútorokkal legyenek összhangban, hanem a két függönytípus egymás mellett is jól mutasson és passzoljon. Ráadásul az is dob a szoba hangulatán, ha az abrosz, vagy a párna mintája is passzol a függöny mintájával és színével. Egy virágos függöny kockás párnákkal, vagy szőnyeggel nem mutat jól.

Kép forrása: https://linwoodfabric.com/blogs/inspiration/curtain-guide